Bruschetta
Benodigdheden
- 1 Stokbrood
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 tomaten in blokjes gesneden
- een handvol basilicum fijn gehakt
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 2 teentjes gehakte knoflook
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven o 200 gr. Bestrijk de broodjes aan beide kanten met een beetje olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak de broodjes in 5 tot 10 minuten goudbruin
Meng intussen de tomaten, basilicum, parmezaanse kaas en knoflook in een kom. Voeg balsamicoazijn, 2 theelepels olijfolie, zout en peper toe.
Schep het tomatenmengsel op de geroosterde broodjes en serveer direct.
Het mengsel kun je ook fruiten en dan op de broodjes doen.
Pesto
Vul een keukenmachine met:
- 30 gram pijnboompitten (geroosterd)
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 50 gram parmezaanse kaas
- 4 eetlepels olijfolie
- 30 gram verse basilicum
- peper en zout naar smaak
Maal de ingrediënten tot een groene massa.
Spaghetti Aglio e Olio
Benodigdheden (4p)
- 300 gram spaghetti
- 4 teentjes knoflook
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 rode peper
- 2 eetlepels platte peterselie
- peper/zout
- Parmezaanse kaas
Bereiding
Kook de past in ca. 9 minuten beetgaar en houd een kopje vocht apart.
Snij ondertussen de knoflook in dunne plakjes, verwarm de olijfolie in een koekenpan en laat op zacht vuur de knoflook fruiten en zijn smaak geven aan de olie. Snij ondertussen de rode peper in plakjes en voeg ook toe aan de olie en bak een paar minuutjes mee.
Voeg dan de pasta en het kopje vocht toe aan de olie met de knoflook en rode peper en meng de platte peterselie toe. Breng op smaak met zout, peper en voldoende parmezaanse kaas.
Je kunt ook de gekookte pasta met alle ingrediënten rauw mengen. Voeg daarna olijfolie en zout toe.